Medulin je gradić koji se nalazi udaljen od Pule 10 km,a smjestio se na jugu poluotoka Istre.
Gradić koji ima oko 2500 stanovnika,bez industrije,stanovnici se bave turizmom,maslinarstvom,poljoprivredom i ribarstvom.Klima je blaga,mediteranska sa puno sunčanih dana.
Turističko je mjesto u kojem svaki gost koji dođe može naći nešto za sebe,bilo stari,mladi ili djeca.
Ima lijepu pješćanu plažu Bijeca,autokamp Medulin u borovoj šumici sa šljunkovitim i stjenovitim plažama.Tu je i naturistička plaža Kažela.
Bezbroj malih restorana,pizzerija, kafića,slastičarna i nekoliko hotela.U blizini plaže Bijeca i autokampa smješten je Family park,pogodan za razonodu roditelja   s djecom.
Gostima se pruža mogućnost jedrenja,skijanja na vodi,ronjenja,igranje tenisa, jahanje konja,na cesti Pula-Medulin nalazi se i Adrenalin park.Tu je  i najam bicikla za one koje vole vožnju po biciklističkim stazama.
U staroj jezgri Medulina je Lođa-u kojoj su izložbe,slika,keramike,ručnih radova domaćih autora.U blizini je i crkva s.Agneze u kojoj se održavaju koncerti ozbiljne glazbe.
Medulin ima banku,poštu i liječnike.

Na samoj obali lijepa je šetnica na kojoj se u večernjim satima odvija bezbroj događaja; koncerti,zabava i ples,ponuda jela i pića, autohtoni proizvodi,suveniri.
Aerodrom je udaljen od mjesta 10 km.Interesantan je za goste grad Pula, sa svojom tisučljeća starom  antičkom kulturom iz doba rimljana a među najpoznatijim spomenicima je Amfiteatar-Arena.
Mogučnost izleta sa brodovima na otočje  Brijuni.Posjete gradovima Rovinj,Poreč,Limski kanal ili Motovun.